Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кешью жарений
Серед усього розмаїття горіхів такий вид, як кешью, виділяється неординарною дугоподібної конфігурацією і приємним солодкуватим смаком.
Як смакують: кешью вживають в їжу і в сирому, і в смаженому вигляді, але більш кращим є другий варіант, оскільки при смаженні кешью стає м'яким і його аромат посилюється, що привертає навіть самих вибагливих любителів горіхів. Смажений кешью чудово поєднується з багатьма іншими продуктами, саме тому він додається до багатьох вишуканих страв, які нікого не зможуть розчарувати. З нього також отримують високоякісне масло, схоже з арахісовим, використовують при приготуванні різних страв і кондитерських виробів, а також виготовляють густий і ароматний соус. Жоден горіх не зрівняється з цією благородною рослиною.
Як зберігати: зберігати кешью найкраще в прохолодному темному приміщенні в тарі, яка забезпечує достатню вентиляцію повітря.
Корисні властивості: кешью містить вітаміни В1, В2, В3, А і мікроелементи. Вітаміни сприяють обміну білків і жирних кислот в організмі і зниження рівня холестерину в крові, зміцнюють імунну систему, забезпечують нормальну діяльність серцево - судинної системи. Як допоміжний засіб ці горіхи вживаються при зубному болі, псоріазі, дистрофії, порушеннях обмінних процесів, анеміях. Кешью, як і інші горіхи, є продуктом харчування високої харчової цінності (калоризатор). Горіхи кешью сприяють нормалізації рівня холестерину. Вживання кешью сприяє зміцненню імунітету. Кешью володіє антибактеріальними, антисептичними, тонізуючими властивостями. Так само відомі властивості кешью як афродізіака не тільки для жінок, але і для чоловіків.