Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кедрові горіхи, pine nuts
Кедрові горіхи - маленькі біло-жовті зернятка, насіння сибірської кедрової сосни. Надзвичайно смачні і корисні сибірські горішки. Одне ядро важить близько 0,25 грам.
Як смакувати: горішки вживають як самостійний продукт. Смак кедрових горішків розкривається особливим чином при смаженні, коли масло починає виділятися з зерняток. Крім того, кедрові горіхи надають салатам і м'ясним гарнірам пікантний горіховий аромат. Ядра додають в холодні закуски, піцу, десерти і випічку.
Як зберігати: місце для зберігання повинно бути сухим і прохолодним. Температура не повинна перевищувати + 18 ° С - це дуже важливий показник. Зазвичай очищені кедрові горіхи зберігаються близько тижня. Помістіть їх в бічне відділення холодильника - там дотримується температура, якої достатньо для того, щоб горіхи не перемерзли, але і не почали псуватися.
Корисні властивості: рослинний білок кедрового горіха ідеально збалансований за складом, близький до білків тканини людини, засвоюється організмом на 99%. Кедровий горіх містить практично всі незамінні амінокислоти, поліненасичені жирні кислоти, вітаміни, мінеральні елементи. Особливо корисний кедровий горіх при імунодефіцитних станах, алергічних захворюваннях, атеросклерозі, ішемічній хворобі серця.