Кількість
|
Вартість
|
||
|
Картопля фіолетова Вітелотт, Vitelott potato
Вага упаковки 1 кг
Бульби картоплі Вітелотт мають темно-фіолетову, майже чорну шкіру та темно-фіолетову м'якоть (завдяки високому вмісту антоцианів). Форма цієї картоплі продовгувата, як правило, не більше 10 сантиметрів завдовжки. Середня вага однієї бульби становить близько 70 грамів.
Як смакувати: картопля зберігає свій особливий колір і після кулінарної обробки. Через високий вміст крохмалю сильно розварюється, ідеально підійде для приготування картопляного пюре, яке матиме насичений бузковий колір.
Як зберігати: бульби мають товсту шкіру і тому довго зберігаються. Зберігати необхідно при температурі від 2 до 5 °С.
Корисні властивості: термічно оброблену картоплю можна і потрібно їсти тим, хто потребує крохмаль, клітковину і вітаміни С, B1, B2, B6, В9 (фолієву кислоту). Регулярне вживання знижує рівень холестерину в крові, знижує ризик виникнення холестеринових бляшок в судинах. Клітковина м'яко засвоюється шлунком, не подразнює його слизову, тому від картоплі не потрібно відмовлятись при гастриті і виразці.