Кількість
|
Вартість
|
||
|
Картопля Амандин, Amandine potato
Вага упаковки 1кг
Амадін – сорт картоплі з легкою і пікантною м'якоттю. Їїї тверда блідо-жовта м'якоть має одночасно тверду і танучу в роті текстуру. Сорт має особливий смак, поєднуючи в собі аромат молодої картоплі і свіжого вершкового масла.
Картопля Амадін була виведена у французькій провінції Бретань на початку 1990-х років і незабаром стала однією з найпопулярніших сортів картоплі у французькій та швейцарській кухні. Амадін відрізняється продовгуватою формою і блідою, дуже гладкою шкірою. Ця картопля містить менше крохмалю, ніж інші сорти. Свою назву Амадін отримав завдяки мигдальподібному вигляду - французькою мовою amand означає "мигдаль".
Як смакувати: шкірка цього виду картоплі настільки ніжна, що її можна вживати неочищеною. Цей сорт ідеально підходить для всіх видів приготування: відварювання, на пару, смаження, але найкращим варіантом є приготування в мікрохвильовій печі. Достатньо лише 15 хвилин і смачний гарнір готовий!
Як зберігати: зберігати необхідно при температурі від 2 до 5 °С.
Корисні властивості: термічно оброблену картоплю можна і потрібно їсти тим, хто потребує крохмаль, клітковину і вітаміни С, B1, B2, B6, В9 (фолієву кислоту). Регулярне вживання знижує рівень холестерину в крові, знижує ризик виникнення холестеринових бляшок в судинах. Клітковина м'яко засвоюється шлунком, не подразнює його слизову, тому від картоплі не потрібно відмовлятись при гастриті і виразці.