Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кафір-лайм, kaffir lime
Кафір-лайм відноситься до підвидів цитрусових рослин. Плоди кафір-лайма темно-зеленого кольору. Через деякий час з моменту дозрівання, кафір змінює свій колір на жовтий. Шкірка цитрусового горбиста і товста.
Цікаво, що основна користь від кафір-лайма не в плодах, а в листках рослин. Справа в тому, що цитрусові плоди кафірського лайму мають різкий гірко-кислий смак, тому їх в їжу не вживають. Але в більшості страв в регіоні Південно-Східної Азії присутня приправа, що базується на листі кафір-лайму.
Часто в приготуванні їжі використовують цедру плодів кафір-лайму. Листя кафір-лайму мають характерний цитрусовий смак і свіжий льодовий аромат, і використовуються в свіжому або сушеному вигляді. Цедра кафіра використовується для салатів і випічки. Крім кулінарії кафір-лайму використовується в медицині і косметології.
Як зберігати: зберігати кафір-лайму необхідно в спеціальному відділеннядля для фруктів і овочів в холодильнику.
Корисні властивості: у фармакології на його основі виготовляють препарати для нормалізації артеріального тиску, а також спазмолітичні засоби. Кафір-лайму вважається відмінним антиоксидантом, а також загальним зміцнюючим засобом. У азіатській народній медицині використовують плоди, листя і квіти рослин. Вважається, що кафір-лайму прекрасно зміцнює імунну систему і здатен боротися з передчасним старінням людського організму.