Кількість
|
Вартість
|
||
|
Інжир сушений, dried figs
Інжир їли і вихваляли ще в стародавньому світі. Сьогодні він не менш популярний, але оспівують його вже любителі вишуканих продуктів і дієтологи. Сушений інжир - це чудовий і корисний продукт. Зовні виглядає як світлі приплюснуті плоди округлої форми. Він солодкий, але без зайвої приторності. Ніжна, іноді трохи в'язка м'якоть інжиру містить багато насіння, яке похрустує на зубах, створюючи особливе відчуття.
Свіжий інжир надзвичайно швидко псується, що ускладнює його транспортування, тому його сушать і в такому вигляді він доступний весь рік.
Як смакувати: сушений інжир потрібно помити в проточній воді, використовуючи щіточку, або замочити в теплій воді на деякий час. Рекомендується з'їдати не більше 3-4 штук в день. Сухофрукт найчастіше вживають самостійно в якості десерту або перекусу між прийомами їжі, окремо або в поєднанні з іншими сухофруктами або горіхами. Добре поєднується інжир з кисломолочними продуктами і сиром.
Як зберігати: зберігати інжир потрібно в закритій скляній або керамічної ємності в прохолодному місці або холодильнику, де продукт не втратить своїх корисних властивостей протягом декількох місяців
Корисні властивості: інжир сушений вважається одним з найбільш корисних сухофруктів, головна його якість - великий вміст калію, який корисно впливає на діяльність серцево-судинної і нервової систем організму, стабілізує рівень артеріального тиску. Сушені плоди інжиру багаті на антиоксиданти, а також на вітаміни групи В. Інжир покращує настрій, підвищує працездатність і розумову діяльність, очищує кров від холестерину, покращує роботу шлунково-кишкового тракту.