Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гречка зелена, крупа гречана не пропареная, не обсмажена
Якщо ви стежите за здоров'ям і фігурою, віддаєте перевагу екологічно чистим продуктам або просто хочете зберегти молодість і здоров'я на довгі роки, то зелена гречка займе гідне місце у вашому раціоні.
Зелена гречка - це ядро гречки, очищене старовинним методом без термообробки, має здатність до проростання. Така гречка зберегла весь комплекс корисних речовин, закладених в неї самою природою.
Як смакувати: щоб отримати всю користь від зерен, ми рекомендуємо вживати її в пророщенном вигляді. Можна просто промити крупу, залити водою на кілька годин, або на ніч. Так вона збереже всі корисні речовини!
Коктейль із зеленої гречки для сніданку:
перемішайте в блендері півсклянки замоченої на ніч гречки, 1 стакан мигдального молока, 1 столові ложки насіння Чіа, 1 ст. ложку меду або сиропу агави, трохи кориці і ванілі. Прикрасьте горішками або фруктами. Регулюйте густоту коктейлю за своїм бажанням.
Як зберігати: при температурі не вище 25 С і відносній вологості не більше 75%.
Корисні властивості: зелена гречка - багате джерело білка і амінокислот. З 20 амінокислот, що містяться в харчових білках, 8 є незамінними. Це триптофан, лізин, метіонін, валін, треонін, лейцин, ізолейцин, фенілаланін. У складі зеленої гречки присутні всі 8 незамінних амінокислот у великій кількості, і найголовніше - вони збалансовані і легко засвоюються, на відміну від продуктів тваринного походження. Зелена гречка також багата на лізин, який повністю відсутня в інших рослинах.
Зелена гречка - сильний антиоксидант, вона містить до 155 мг / 100 г антиоксидантів. Наприклад, рис містить всього 5 мг/100 г. Від кількості вживаних антиоксидантів залежить молодість і здоров'я шкіри, волосся і організму.
Зелена гречка не містить глютену (клейковини), а це означає, її можуть вживати в їжу люди, які дотримуються безглютенової дієти і ті, що страждають алергією на глютен.