Кількість
|
Вартість
|
||
|
Гранаділла, гренаділла, granadilla
Гранаділла заслужено є одним з найпопулярніших екзотичних фруктів. Якщо ви скажете що "імпортні фрукти" вам не цікаві ви точно не куштували гранаділлу! Саме цей екзотичний фрукт зможе здивувати абсолютно кожного скептика і змінити його думку! Купити гранаділлу буде хорошим рішенням якщо ви хочете почати свою мандрівку у світ тропічних фруктів. Якщо це ваш перший екзотичний фрукт то ви точно не пошкодуєте про те що почали саме з нього. Ми привозимо тільки стиглі плоди зібрані вручну, дбайливо упаковані і відправлені до нас на літаку що б якомога швидше потрапити до вас на стіл. Хоча гранаділла родичка маракуї і зовні нагадує її вона відрізняється насиченим солодким смаком і незабутнім ароматом.
Їстівною частиною гранаділли є насіння в желеоподібній оболонці, її м'якоть дуже оригінальна за своєю структурою і нагадує домашнє желе з хрусткими кісточками вона солодка, з легкою і приємною кислинкою. Вага плода становить близько 150-200 грам.
Як вибрати гранаділлу?
Як правильно вибрати Гранаділлу? Просте запитання яке ставить кожен хто хоче поласувати цим тропічним фруктом. Плоди гренаділли повинні бути яскраво помаранчевого кольору з твердою але пружною шкіркою і чітким екзотичним ароматом. Темні плями на плодах "засмага" не свідчать про те що плід почав пропадати, вони показують що саме в це місце світило сонце коли плід ще був на гілці.
Як їсти Гранаділлу?
Як їсти гранаділлу? Поширене питання яке з'явитися коли ви придбаєте цей фрукт. Дуже просто! Візьміть гострий ніж і ложечку, поклавши плід на суху поверхню візьміть його за довгий хвостик і акуратно розріжте навпіл, м'якоть яку ви побачите всередині можна їсти, зручніше це буде зробити за допомогою ложечки. Смачного!
Зазвичай м'якоть гранаділла вживають в сирому вигляді але часто її можна побачити в рецептах освіжаючих тропічних коктейлів, рецептах випічки і десертів або рецептах фруктових салатів.
Смак гранаділли:
Свіжі фрукти мають солодкий смак які нагадують свіжий агрус і диню з яскравим екзотичним ароматом. М'якоть плоду желеподібна з невеликим хрустким насінням всередині, які надають легку кислинку йому. Деякі порівнюють гранаділлу за смаком з ожиною або ківі.
Як зберігати гранаділлу:
Гранаділлу варто зберігати як і звичні нам фрукти в холодильнику при температурі 6-10ºС. Дотримуючись таких умов термін зберігання може становити приблизно 7-9 днів. Також гранаділлу можна купувати трохи недозрілу. В такому випадку її можна загорнути в паперовий пакет або рушник і залишити на декілька днів в прохолодному місці щоб вона дозріла.
Користь гранаділли:
Стиглі фрукти гранаділли багаті на вітаміни і мікроелементи такі як: вітамін В (В2, В6, В9), вітамін К, вітамін РР, калій, кальцій, фосфор і натрій.
- При постійному вживанні стиглих плодів гренаділли підвищується рівень гемоглобіну в крові і попереджає дефіцит заліза в організмі і захворювання пов'язаних з ним.
- Людям у яких є проблеми з травною системою рекомендують додати в раціон м'якоть гранаділла. Так як вона має невелику слабуючий ефект, нормалізує ритм роботи кишечника. Такий ефект сприяє очищенню організму від токсинів і шлаків.
- Запобігає такі захворювання як атеросклероз, інфаркт міокарда, інсульт. Зміцнює серцевий м'яз і нормалізує ритм роботи серця.
- Рекомендують вживати гранаділлу людям що страждають високим тиском так як її м'якоть має сечогінну властивість.
- Цей екзотичний фрукт особливо корисний вагітним жінкам, так як містить велику кількість фолієвою кислоти. Вона запобігає відхилення в росту плоду і сприятливо впливає на його розвиток.
Протипоказання гранаділли:
- При правильному вживанні цього фрукту завдати шкоди здоров'ю не можливо. Але людям які мають схильність до харчових алергій варто почати знайомство з цим екзотичним фруктом з невеликих порцій. Якщо симптоми алергії не проявилися, можете сміливо збільшувати порцію.
- Людям що страждають підвищеною кислотністю і гастритом не рекомендують вживати м'якоть гранаділла через те що в її насінні міститься кислота яка може загострити їх стан.
Калорійність гранаділли:
На 100 грам фрукта 45 ккал.
У фрукті містяться:
- 0,5 г білків;
- 0,1 г жирів;
- 8,0 г вуглеводів.
Харчова цінність гранаділли:
-
89,6 г води;
- 10,4 г харчових волокон.
Факти про гранаділлу:
Якщо ретельно розкласти все насіння гранаділли їх можна нарахувати від 560 до 900 шт в одному плоді;
Вперше людина зустріла цей тропічний плід в джунглях Північної Америки;
Гранаділла зростає на вічно зеленій древоподібній ліані довжина якої може досягати 130-150 метрів;
На сьогодні відомо понад 500 різновидів гранаділла, різної форми, забарвлення, смаку і аромату.
Купити гранаділлу
Купити гранаділлу ви можете прямо зараз у нас на сайті, просто додавши її необхідну кількість в кошик або зателефонувавши нашому менеджеру і зробивши замовлення по телефону. Наші фахівці уважно відберуть лише свіжі фрукти, дбайливо і акуратно упакують і ми їх вам відправимо. Для вас ми зробимо доставку в будь-яке місто України, будь-якій зручній для вас поштовою службою. Також наші кур'єри здійснюють доставку по Києву в найкоротші терміни після отримання замовлення. Весь наш товар сертифікований і відповідає тільки найвищим критеріям якості.