Кількість
|
Вартість
|
||
|
Горох маш, боби мунг, квасоля азіатська
Маш - це невеликі зелені боби. Також ці бобові мають і другу назву - боби мунг. Батьківщиною мунг є Індія, де вони вважаються однією з найдавніших бобових культур. Дрібний яскраво-зелений горох маш і всі його види здавна культивувалися в Азії, де корисні властивості продукту надзвичайно цінувались, особливо суворими вегетаріанцями. Хімічний склад маша настільки багатий і різноманітний, що він по праву вважається одним з найвидатніших бобових. Маш вживають не тільки в цілому вигляді, але і роблять з нього борошно або пророщують.
Маш, як і більшість бобових, має багато білка, який є невід'ємною частиною в раціоні кожної людини, особливо для спортсменів. Боби мунг досить таки популярні в кулінарії. Цілими їх додають в супи, а пророщені зерна знадобляться для крем-супів. Відмінно бобові поєднуються з рисом і овочами. Пророщений мунг можна додати в салат - це відмінне джерело білка для вегетаріанців. Також маш можна додавати як гарнір до м'яса.