Кількість
|
Вартість
|
||
|
Лохина, Blueberry
Плоди лохини – це невеликі сині із сизим відтінком, соковиті і солодків ягоди.
Як смакувати: їх можна вживати як в свіжому, так і в приготовленому вигляді. Частіше всього із плодів готують варення і джеми, які навіть після термічної обробки зберігають багато корисних речовин. Лохину використовують для приготування різних напоїв, наприклад, з ягід варять компоти, киселі, а також роблять сік і використовують ягоди в алкогольній промисловості.
Як зберігати: ягоди залишаться свіжими, якщо ви будете зберігати їх не більше ніж на тиждень в холодному місці, оптимальна температура зберігання від 0 до +2ºC.
Корисні властивості: лохина слугує джерелом вітамінів і цінною лікарською рослиною. Свіжі ягоди мають найвищу концентрацію поживних речовин. Ягоди лохини мають ряд унікальних властивостей: захищають від впливу радіоактивного випромінювання, зміцнюють стінки кровоносних судин, нормалізують роботу серця, підтримують здоров'я кишківника і підшлункової залози, уповільнюють старіння нервових клітин, а значить - і головного мозку. Крім того, лохина має протицингову, жовчогінну, протисклеротичну і протизапальну дію. Ефективна вона при атеросклерозі, гіпертонії, ревматизмі, ангіні та інших захворюваннях, пов'язаних з недостатністю кров'яних капілярів .
Ягоди лохини рекомендуються для діабетиків, так як вони сприяють відновленню тканин, посилюють вплив лікувальних препаратів, які знижують рівень цукру в крові, і посилюють обмін речовин.
При регулярному вживанні в їжу, ягоди полегшують напругу очей і допомогають відновлення зору. Сік лохини ефективний при лихоманці, шлунково-кишкових захворюваннях, а також для підвищення секреції шлункового соку. Ягоди лохини рекомендуються для людей, що працюють в шкідливих умовах, так як пектинові речовини здатні зв'язувати і виводити радіоактивні метали з організму.