Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фенхель, Fennel
Фенхель - родич кропу. Він має яскраво виражений запах анісу і хрустку соковиту м'якоть. Фенхель має їстівне все - цибулину, стебло, листя і насіння. Перисте листя і стебла використовуються як ароматичні трави, цибулина вживається як овоч, сухе насіння - як приправи для багатьох страв.
Як смакувати: фенхель вживають в їжу в свіжому вигляді, додаючи в салати або варять з нього ароматний суп-пюре, його можна протушкувати або запекти і подавати як гарнір до м'яса або пасти. Особливо популярна комбінація - фенхель з білою рибою.
Як зберігати: оптимальна температура зберігання від +1 до +2 °C.
Корисні властивості: фенхель як і раніше широко використовується в медицині - в основному, як вітрогонний і відхаркуючий засіб. Його ефірні масла стимулюють роботу кишківника, а також активізують роботу нирок. Завдяки цьому його можна використовувати як легкий діуретик, а при сечокам'яних хворобах чай з фенхелю доповнює основну терапію. Фенхель прекрасно стимулює обмінні процеси. Чай з листя або насіння фенхелю допомагає зменшити вагу.