Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фенхель бебі, Baby fennel
Фенхель бебі - це маленька версія звичайного фенхеля, родича кропу. У нього виразний запах анісу і хрустка соковита м'якоть.
Як смакують: у фенхеля їстівне все - цибулина, стебло, листя і насіння. Перисті листки і стебла використовуються як ароматичні трави, цибулина вживається як овоч, висушені насіння - в якості приправи для багатьох страв. Фенхель їдять сирим, додаючи в салати або варять з нього ароматний суп-пюре, його можна потушкувати або запекти і подати як гарнір до м'яса або пасти. Особливою популярністю користується поєднання фенхеля з білою рибою.
Як зберігати: оптимальною температурою для зберігання від +1 до +2 °C.
Корисні властивості: фенхель широко використовується в медицині - в основному як вітрогонний і відхаркувальний засіб. Його ефірні масла стимулюють роботу кишечника, а також активізують роботу нирок. За рахунок цього його можна застосовувати як легкий діуретик, а при сечокам'яній хворобі чай з фенхеля доповнює основну терапію. Фенхель відмінно стимулює обмін речовин. А чай з листя або насіння фенхелю допомагає знизити вагу.