Кількість
|
Вартість
|
||
|
Хані Дью, Honeydew - "медовий нектар"
Сорт медової дині має гладку жовту або злегка ребристу шкірку Сіточки на шкірці майже ніколи не буває.
М'якоть дині Хані Дью дуже соковита, з тонким ароматом. Колір м'якоті вершково-жовтий або майже білий, ближче до шкірки - блідо-зелений. Дозрівша медова диня за вагою, як правило, важче, ніж може здатися, дивлячись на її невеликий розмір.
Як смакувати: в основному, диню вживають в сирому вигляді, порізавши скибочками, з видаленням зовнішньої шкірки. Не можна вживати сиру диню з іншими продуктами, це може завдати шкоди травленню.
Як зберігати: зберігання дині повинно проходити в темному, добре провітрюваному приміщенні, де температура тримається на рівні +2°С - +8°С. Розрізану диню необхідно зберігати тільки в прохолоді: зазвичай в холодильнику не більше трьох діб. У процесі такого зберігання краще обгорнути плід харчовою плівкою або помістити шматочки в контейнер з кришкою.
Корисні властивості: в дині висока концентрація аскорбінової і фолієвої кислоти. Перша - вітамін С, який тримає тіло в тон і зміцнює імунну систему. Друга підтримує в організмі рівень заліза. Завдяки високому вмісту фолієвої кислоти, диня особливо корисна для вагітних жінок і тих, які годують. Вживання дині насичує організм кальцієм, а тому зміцнює кістки і зуби. Користь приносять також вітаміни А, В, фосфор, хлор, йод. Завдяки своєму складу, диня стимулює активність мозку людини. Плід містить 90% води, тому він позитивно впливає на травлення і втамовує спрагу.