Кількість
|
Вартість
|
||
|
Диня Канталупа, Cantaloupe, мускусна диня
Канталупа - це різновид мускусної дині. Плід округлої форми, досягає 15-25 см, вкритий густою зв'язаною сіткою, а полюси дині з'єднуються тонкими смужками. М'якоть Канталупи світло-помаранчевого кольору. Назва походить від історичного регіону Італії - Канталупи, куди насіння дині були привезені католицькими монахами з Вірменії під час хрестових походів.
Як смакувати: найбільш часто Канталупу вживають в їжу свіжою, порізавши скибочками, з видаленням зовнішньої шкірки. Додають її в десерти, різні фруктові і овочеві салати, а також використовують в якості начинки для випічки. У висушеному вигляді ця диня не втрачає властивостей, а її смак стає ще більш насиченим і концентрованим. Тому цукати з Канталупи дуже ароматні і мають яскраво виражений солодкий смак.
Як зберігати: зберігання дині повинно проходити в темному, добре провітрюваному приміщенні, де температура тримається на рівні +2°С - +8°С. Розрізану диню необхідно зберігати тільки в прохолоді: зазвичай в холодильнику не більше трьох діб. У процесі такого зберігання краще обгорнути плід харчовою плівкою або помістити шматочки в контейнер з кришкою.
Корисні властивості: Диня рекомендована при виснаженні і недокрів'ї, а також при атеросклерозі і деяких інших серцево-судинних захворювань. Диня підсилює дію антибіотиків, зменшуючи їх токсичність. В дині висока концентрація аскорбінової і фолієвої кислоти. Перша - вітамін С, який тримає тіло в тон і зміцнює імунну систему. Друга підтримує в організмі рівень заліза. Завдяки високому вмісту фолієвої кислоти, диня особливо корисна для вагітних жінок і тих, які годують. Вживання дині насичує організм кальцієм, а тому зміцнює кістки і зуби. Користь приносять також вітаміни А, В, фосфор, хлор, йод. Завдяки своєму складу, диня стимулює активність мозку людини. Плід містить 90% води, тому він позитивно впливає на травлення і втамовує спрагу.