Кількість
|
Вартість
|
||
|
Чорнослив сушений
Чорнослив - відомий сухофрукт з засушеного плоду сливи. Має темно-синій або чорний колір, з маслянистим блиском. Чорнослив м'який, пружний, має приємний аромат і трохи терпкий, кислувато-солодкий смак.
Як смакувати: перед вживанням необхідно очистити чорнослив за допомогою замочування в звичайній чистій воді. Чорнослив вживають в натуральному вигляді, але так само його чудовий смак повністю розкривається в складі різних напоїв і страв. З чорносливу готують напої (компоти, відвари, кисіль), десерти, додають як приправу в гарячі страви. Сухофрукт поєднується з яловичиною та куркою, грибами. Надає їм насичений ніжний і солодкуватий смак.
Як зберігати: зберігати чорнослив необхідно в темному, сухому, провітрюваному місці при температурі від 10 до 20 ° С. У домашніх умовах найкраще зберігати в коморі, але також для зберігання підійде холодильник.
Корисні властивості: вітамінний склад чорносливу настільки багатий, що не включити його в свій раціон - це просто злочин! Чорнослив сприятливо впливає на стан нервової системи і сприяє гарному настрою. Плюс до цього багатий склад цих сухофруктів відмінно бореться з депресією і нудьгою, тривожністю, дратівливістю і смутком, тим самим допомагаючи уникнути нервових зривів і навіть безсоння. Ці ласощі ще і відмінний косметолог, оскільки володіє омолоджуючими властивостями. У продукті є корисні поживні речовини, завдяки яким процеси старіння сповільнюються, пружність і гладкість шкіри підвищується. За рахунок стимуляції вироблення колагену, вона стає більш еластичною, до неї повертається тонус.