Кількість
|
Вартість
|
||
|
Банани, BananasБанани є чудовою їжею, що приносять величезну користь для організму.
В їжу, як правило використовують достатньо зрілі плоди, які відрізняються ароматною, солодкою на смак м'якотю біло-кремового кольору. Ступінь зрілості бананів, як правило, можна визначити за забарвленням шкірки - верхній шар спілих плодів має насичений жовтий (переважно), червоний чи зелений колір.
Як зберігати: зберігати цей фрукт необхідно в холодильнику у відсіку для овочів і фруктів. Бажано в паперовому пакеті для захисту від зайвої ваги, крім того це дозволить збільшити термін зберігання до 10 днів.
Корисні властивості: в цих плодах високий вміст харчових пектинів при низькій кількості органічних кислот, що особливо актуально для лікувального харчування. Це стосується різних захворювань шлунка, печінки і кишківника. Для звичайної людини, спортсмена чи того, хто дотримується дієтичного харчування, ці фрукти є набагато кориснішими, ніж інші, так як набір вітамінів групи В і вуглеводів забезпечує заряд енергії і приплив сили на весь день.
Не варто вживати банани незадовго до сну. Вони достатньо довго перетравлюються і ускладнюють відток жовчі, а це може призвести до бродіння в шлунку і порушити роботу кишківника.