Кількість
|
Вартість
|
||
|
Банан Плантейн
Банани плантейни відносяться до сімейства бананів, тісно пов'язаних з десертними бананами, але в той же час мають значні відмінності, що дозволяють нам використовувати їх в незвичайний спосіб. Шкірка плантейна не знімається так само легко, як і в бананах, які їдять, як фрукти. Найпростіший спосіб зняти її: спочатку потрібно обрізати кінчики плантейна, потім розрізати його на три частини, зробити кілька поздовжніх розрізів, а потім зняти шкірку частинами.
Кожен банан плантейн виростає від 15 до 23 сантиметрів в довжину в залежності від сорту. На відміну від округлених десертних бананів, плантейни мають більш масивніші риси, виражені грані і гострі кути. Їх кремова або рожевого кольору м'якоть насичена крохмалем і дрібними зародками чорного насіння. Свій справжній аромат плантейни можуть проявити тільки тоді, коли пожовтіють. В торгівлю поступають зелені плантейни, і вони повинні ще дозріти. Для цього овочеві банани слід загорнути в папір і залишити приблизно на один тиждень при кімнатній температурі. За мірою дозрівання зелена шкірка стає чорною, а м'якоть набуває солоду і аромату, але в меншій мірі, ніж інші банани, що містять більше вологи.
Як смакувати: найчастіше плантейни потрапляють на стіл у вигляді гарніру і в складі несолодких страв, зберігають форму і зовні виглядають як смажені або запечені банани. Крім того, їх відварюють, тушкують, виготовляють чіпси та інші закуски - анлогічні картоплі, при цьому вони мають більш зернисту структуру.
Як зберігати: зберігати необхідно в холодильнику у відділенні для овочів і фруктів. Бажано в паперовому пакеті для захисту від надмірної вологості, крім того, це продовжить термін придатності.
Корисні властивості: овочевий банан містить вітаміни - Е, B2, PP, пектинові речовини, калій, кальцій, фосфор, серотонін і крохмаль. Він корисний для людей, які страждають на виразку шлунка та інших захворювань шлунково-кишкового тракту, а також для діабетиків, людей хворих на атеросклероз, гіпертонію, хворобу нирок .