Кількість
|
Вартість
|
||
|
Баклажани, Eggplants
Баклажан, чи як у народі кажуть, синенький відноситься до пасльонових ягід. З виду він може мати насичено-фіолетову, рідше - блідо-синю або навіть білу шкірку. На відміну від м'якоті, вона дає гіркуватий смак, але саме ця якість цінується багатьма в баклажанах.
Як смакувати: баклажани використовують як самостійно, так і в якості інгредієнта в багатьох стравах. Овочі можна смажити, запікати, тушкувати як з м'ясом, так і з іншими овочами, робити рулетики (з сиром або з м'ясом). Баклажани також широко використовуються для консервування та заготовок на зиму.
Як зберігати: хоча стандартна температура холодильника підходить для баклажанів, висока вологість може викликати гниття і утворення цвілі. Щоб уникнути цього, складіть баклажани в паперовий пакет. Зробіть невеликі вентиляційні отвори для вентиляції.
Корисні властивості: баклажани мають відмінний смак і в той же час дуже корисні. Зрілі плоди баклажанів містять багато клітковини, харчових волокн, пектину, органічних кислот, каротин, дубильні речовини, натуральний цукор, мінеральні та біологічно-активні речовини. Мінерали включають в себе наявність алюмінію, кобальту, фосфору, заліза, міді, цинку і марганцю. Регулярне вживання баклажанів в їжу позитивно впливає на шлунково-кишковий тракт, жовчні протоки, кровоносні судини і серце. Правильно приготовані, здатні очищувати нирки, кишківник, розвантажувати печінку, виводити з організму зайвий шкідливий холестерин. Мідь, марганець і залізо, що містяться в баклажанах, мають функцію кровоутворення і якісно покращують склад крові. Вживання овочів в їжу підвищує рівень гемоглобіну в крові.
Баклажани - це ситний овоч, в той же час з низьким вмістом калорій - в 100 грамах продукту всього - 24 кКал. Вживання в їжу допомагає зменшити калорійність раціону і запобігає засвоєння надлишкового жиру і цукру, що корисно для діабетиків.