Кількість
|
Вартість
|
||
|
Баклажани Граффіті, Graffiti eggplant
У Європі баклажани Граффіті почали вирощувати лише з 19 століття. Від звичайних баклажанів відрізняються товстою і міцною шкіркою, великою кількістю насіння і меншою гіркотою, і, звичайно ж, світло-фіолетовим, майже бузковим смугастим окрасом. Ці баклажани в деяких країнах називаються "містичними" або "чудовими".
Як смакувати: баклажани використовують як самостійно, так і в якості інгредієнта в багатьох стравах. Овочі можна смажити, запікати, тушкувати як з м'ясом, так і з іншими овочами, робити рулетики (з сиром або з м'ясом). Баклажани також широко використовуються для консервування та заготовок на зиму. У кулінарії баклажани цінуються за їх здатність поглинати масу жирів і соусів, завдяки яким страва з ними виявляється дуже насиченою і ситною. Щоб запобігти поглинання олії, необхідно попередньо замочити порізані баклажани в солі або злегка відварити перед приготуванням.
Як зберігати: хоча стандартна температура холодильника підходить для баклажанів, висока вологість може викликати гниття і утворення цвілі. Щоб уникнути цього, складіть баклажани в паперовий пакет. Зробіть невеликі вентиляційні отвори для вентиляції.
Корисні властивості: Баклажани на сході називають рослиною довголіття, страви з неї особливо рекомендуються літнім людям. Калій та інші речовини, що містяться в баклажанах, сприятливо впливають на серце, розщеплюють холестеринові бляшки в судинах. Баклажани також корисні для порушень обміну речовин, печінки, нирок і травних захворювань.