Кількість
|
Вартість
|
||
|
Баклажани геліос, Eggplant Gelios
Баклажани Геліос - це темно-фіолетові плоди, за формою кулі. Маса плодів становить 300-700 грам. М'якоть щільна, білосніжна, без гіркоти, з приємним, злегка солодким, смаком.
Як смакувати: в кулінарії баклажани цінуються за їх здатність поглинати масу жирів і соусів, завдяки яким страва з ними виявляється дуже насиченою і ситною. Щоб запобігти поглинання олії, необхідно попередньо замочити порізані баклажани в солі або злегка відварити перед приготуванням.
Баклажани використовують у багатьох південних кухнях: від Японії до Іспанії. У більшості випадків їх тушкують, смажать або запікають в багатокомпонентних овочевих або м'ясних стравах, маринують або втирають. На кухнях східних народів є закуски з баклажанів, схожі з баклажановою ікрою. Це страви баба гануш і мутабаль, де основними інгредієнтами є пюре з баклажанів і кунжутна паста.
Як зберігати: хоча стандартна температура холодильника підходить для баклажанів, висока вологість може викликати гниття і утворення цвілі. Щоб уникнути цього, складіть баклажани в паперовий пакет. Зробіть невеликі вентиляційні отвори для вентиляції.
Корисні властивості: баклажани на сході називають рослиною довголіття, страви з неї особливо рекомендуються літнім людям. Калій та інші речовини, що містяться в баклажанах, сприятливо впливають на серце, розщеплюють холестеринові бляшки в судинах. Баклажани також корисні для порушень обміну речовин, печінки, нирок і травних захворювань.