Кількість
|
Вартість
|
||
|
Бабако, Babaco
Бабако - це плоди одноіменного дерева, яке поширене в Еквадорі. Дерево відноситься до того ж сімейства, що і папайя. Фрукти мають чудовий смак, тому ця рослина культивується в Еквадорі в глобальних масштабах. Легкий кислуватий смак бабако вміщує в себе відразу декілька віддтінків - це суміш полуниці, ананасу, апельсина і ківі.
Плоди бабако мають незвичну п'ятикінечну форму. В довжину вони можуть досягати півметра, а в ширину - 14-15 см.
На невисокому 2-3-метровому дереві протягом сезону дозріває 55-60 плодів. Вага великого бабако може досягати 2 кг.
Як смакувати: плід бабако не містить насіння, тому його повністю використовують в їжу, в тому числі зі шкіркою. Невелика кількість цукру посилює його аромат. Шматочки фрукту також додають до фруктових салатів. Крім того, з них готують чудові джеми, сиропи, йогурти, компоти, безалкогольні напої, також їх сік додають до морозива, крему і інших десертів. Бабако відмінно поєднується із м'ясними стравами.
Як зберігати: зберігати цей екзотичний смак можна при кімнатній температурі, або в холодильнику - у відділі для овочів і фруктів. В першому випадку вдасться зберегти його на місяць, а в іншому -трохи більше.
Корисні властивості: Бабако багате на вміст вітаміну С, мінералів, солі, папаіну - особливий фермент, який сприяє швидкому засвоєнню тваринного білка. Папаін відмінно вирішує проблеми системи травлення, так як його функції активізовані не тільки в шлунку з його кислим середовищем, але і в нейтральному лужньому середовищі харчового відідлу.