Кількість
|
Вартість
|
||
|
Авокадо Тропікал або «алігаторова груша» – это особливий великий авокадо.
Вага зрілого плоду 600-800г
Авокадо сорту Тропікал має грушовидну форму, на дотик твердий, а м`якоть досить щільна. Зрілий плід має світло-жовту м`якоть, ніжну консистенцію, за смаком нагадуючи суміш вершкового масла з пюре із зелені, з легким горіховим присмаком. Деякі любителі авокадо Тропікал приписують цьому плоду нотку груші або гарбуза по консистенції та смаку.
Як смакувати: перший спосіб - розріжте плід посередині, продавлюючи ніж до кісточки по колу. Візьміть авокадо двома руками за обидві половинки і поверніть в протилежні сторони. Якщо авокадо дійсно стигле, то це вийде легко. Візьміть велику ложку і обережно протисніть її між шкіркою і м'якоттю, проштовхуючи від краю до центру. М'якоть дуже легко відокремиться і залишиться непошкодженою. Другий спосіб - зробіть вертикальні надрізи на плоді, продавлюючи ніж приблизно на 2 мм, таким чином, щоб умовно розділити авокадо на чотири частини. Якщо авокадо досить стигле, то шкірку можна легко зняти.
Зрілі плоди авокадо широко використовують в кулинарії, їх додають в салати, супи, суші, холодні закуски та для приготування бутербродів. Авокадо широко поширене у вегетаріанських стравах, де слугує в якісті заміни м`ясу та яйцям. А з перестиглих плодів отримують цінне масло, що використовується не тільки в кулінарії але й в косметичних цілях.
Як зберігати: якщо вас влаштовує ступінь зрілості авокадо, то зберігати його краще в холодильнику за температури близько 6°С. Якщо авокадо недостатньо м`яке, залиште його в приміщенні, за температури 18-22°С на 2-3 дні. Так авокадо дозріє швидше та стане м`якішим.
Корисні властивості: плоди містять багато білків і вуглеводів та являють собою джерело калія й магнія. Авокадо містить біологічно-активні речовини - вітаміни С, Е и В. За харчовою цінністю цей продукт випереджає м'ясо та яйця. Рослинний жир, що міститься в авокадо, складається в більшій мірі з мононенасичених жирних кислот, що позитивно впливають на здоров'я серця та кровоносних судин, що нормалізують вміст холестерину. Аналогічний вплив на організм мають горіхи та оливковое масло, котрі дієтологи визнають засобом профілактики серцево-судинних патологій.
Масло авокадо використовують в косметології, як інгредієнт для різних кремів, лосьйонів. Масло авокадо має антимікробні властивості та сприяє швидкому загоєнню ран, що дає можливість використовувати його в лікуванні таких хвороб, як нейродерміт, псоріаз, екзема, себорея, дерматоз, діатез. Також масло використовується при трофічних виразках, при опіках, обмороженнях, пролежнях.