Кількість
|
Вартість
|
||
|
Авокадо 22-24, avocado 22-24
Це авокадо сорту Фуерте або Пінкертон. Цифри 22 і 24 - це позначка калібру, розміру плоду і означає, що одне авокадо має вагу від 135г до 185г).
*Ступінь зрілості (м`якості) плоду можна дізнатись у наших менеджерів.
Фуерте можна впізнати по гладкій, глянцевій, світло-зеленій шкірці. М`якоть зрілого авокадо має кремову структуру і легкий, м`який смак.
Пінкертон має темно-зелену і злегка нерівну, горбисту шкірку. М`якоть світло-зеленого кольору має кремову структуру та багатий, насичений смак.
Взагалі, в світі зустрічається близько 400 сортів авокадо, вони розрізняються за формою (округлі, грушовидні чи довгасті), розмірами (від невеликих, розміром зі сливу, до величезних, вагою до кілограма) і смаком плодів. Різним може бути і колір шкірки: від світло-зеленого до чорного і темно-фіолетового. В більшості випадків авокадо або лишається зеленим в процесі дозрівання, або змінює зелений колір на темно-зелений, а, інколи, навіть чорний.
Як розрізати авокадо?
Щоб скуштувати авокадо, потрібно розрізати його по кругу, продавлюючи ніж до кісточки, відділити половинки одна від одної, а кісточку видалити. Щоб м`якоть розрізаного плоду не темнішала, збризніть її соком цитрусових - найкраще всього підійде сік лимона чи лайма.
Як зберігати авокадо?
Якщо вас влаштовує ступінь зрілості авокадо, то зберігати його краще в холодильнику за температури близько 6°С. Якщо авокадо недостатньо м`яке, залиште його в приміщенні, за температури 18-22°С на 2-3 дні. Так авокадо дозріє швидше та стане м`якішим.
Користь авокадо.
Авокадо містить не менше 11 вітамінів та 14 різноманітних мінералів. У ньому багато вітаміна Е - найважливішого з антиокисників. Масляниста м`якоть авокадо не містить важких жирів (всі його жири мононасичені, як в оливковій олії) та холестерину. М`якоть зрілого плоду на 30% складається з рослинних жирів, що живлять і відновлюють клітини організму. Корисно з`їдати по 1 авокадо два рази на тиждень, а зимою - три рази на тиждень (за умови відсутності проблем із зайвою вагою).