Кількість
|
Вартість
|
||
|
Арахіс смажений
Арахіс - улюблені багатьма ласощі. На смак смажений арахіс віддає солодом і пряністю. Сирий горіх більш пікантний, нагадує смак квасолі.
Як смакувати: вживати його можна в різних формах. Одна з найбільш сприятливих для шлунка і смакових рецепторів - після термічної обробки. Крім того, подібний підхід дозволяє позбутися від шкірки арахісу, яка є сильним алергеном. Арахіс смажать, солять, зацукровують, використовують у сирому вигляді. З нього роблять масла, цукерки, кондитерські вироби. Додають у салати, соуси, овочеві страви.
Як зберігати: зберігати арахіс найкраще в прохолодному темному приміщенні в тарі, яка забезпечує достатню вентиляцію повітря.
Корисні властивості: арахіс має досить великий вітамінно-мінеральний склад, в якому присутні: вітаміни В1, В2, В6, В9, С, РР, ненасичені жирні кислоти, а також необхідні організму людини мікро- і макроелементи: кальцій, магній, цинк, залізо і натрій. Арахіс містить антиоксиданти, потрібні для боротьби зі старінням організму, і серотонін - покликаний «гормон щастя», який покращує настрій і підтримує загальний тонус організму. Арахіс покращує роботу пам'яті, благотворно впливає на стан стінок судин, є профілактичним засобом від виникнення серцевих захворювань.