Кількість
|
Вартість
|
||
|
Апельсин «Шоколадний»
Апельсин «Шоколадний» - дуже популярний завдяки своїм високом смаковим якостям. Цей цитрусовий має чудовий кисло-солодкий смак і іскристий аромат, з високим вмістом соку. Плоди стандартного для апельсинів розміру, без кісточок, при повній мірі дозрівання набуває темно-коричневого, шоколадного (бронзового або мідного) окрасу.
Як смакувати: апельсини можна вживати окремо і в якості салатів, їх додають до м'ясних страв, щоб надати пікантності. Із апельсинів роблять соки, мармелад і косметичні маски.
Як зберігати: якщо купувати апельсини не для довгого зберігання, а щоб їсти відразу, можна сміливо залишати їх на столі при кімнатній температурі (буде зберігатися і залишатися смачними не більше одного тижня). Щоб збільшити термін придатності апельсинів, можна скористатися спеціальним відділенням для фруктів і овочів в холодильнику (середній термін придатності стиглих апельсинів при зберіганні в холодильнику 10 днів).
Корисні властивості: апельсини покращують апетит, корисні як загальнозміцнюючий засіб. Завдяки наявності комплексу вітамінів та інших біологічно активних речовин, ці цитрусові рекомендуються для профілактики і лікування гіповітамінозів, захворювань печінки, серця і кровоносних судин, обміну речовин. Пектинів, які містяться в апельсинах, сприяють процесу травлення, підвищують моторну функція товстої кишки і зменшують гнилісні процеси в ній.