Кількість
|
Вартість
|
||
|
Виноградне листя без розсолу
Листя винограду - пряність, смакова та ароматична добавка, яка використовується при приготуванні консервованих виробів, а також гарячих других страв з овочів і м'яса.
Як використовувати листя винограду?
Виноградне листя активно використовуються у вірменській, арабській, болгарській, в'єтнамській та турецькій кухнях. Саме ця листова зелень використовується для приготування таких популярних страв, як толма, долма і долмадес. Під усіма цими назвами ховаються голубці з м'ясного фаршу, змішаного з рисом і загорнутого у виноградне листя. Без термічної обробки вони мало підходять для вживання в їжу через жорсткість. У свіжому вигляді виноградне листя використовуються виключно для виготовлення консервованих виробів з овочів. При цьому містяться в них хімічні сполуки пригнічують життєдіяльність бактерій, що істотно продовжує терміни зберігання.
З чим їсти виноградне листя?
Виноградне листя краще всього поєднуються з м'ясом (бараниною), рисом, горіхами, медом, чечевицею, нутом (турецьким горохом) квасолею, огірками, помідорами, болгарським перцем.
Користь виноградного листя
Листя з винограду відрізняється підвищеним вмістом білків, жирів, вуглеводів, золи, клітковини, вітамінів (A, B9, C, E, K, PP), мінеральних (залізо, калій, кальцій, магній, марганець, мідь, фосфор) і фітопоживних речовин (бета-каротин). Завдяки хімічному складу, багатому вітамінами і мінералами, листя винограду за користю для здоров'я практично не поступаються ягодам винограду. Зокрема, їх вживання підвищує стійкість до інфекційних захворювань, сприяють нормалізації частоти серцевих скорочень і артеріального тиску, а також покращують стан шкірних покривів і слизових оболонок, мають протизапальну, кровоспинну, тонізуючу дію.