Кількість
|
Вартість
|
||
|
Помело, Рomelo
Помело відноситься до цитрусових фруктів. Має товсту шкірку від зеленого до жовтого кольору. Всередині є частинки, які можуть бути жовтими, червонуватими, зеленими або білими. За смаком помело - це щось середнє між апельсином і грейпфрутом, тільки відрізняється від них більш м'яким смаком, не настільки солодкий і без гіркоти.
Як смакувати: шкірка майже всіх сортів помело гірчить. Тому необхідно очистити кожну скибочку індивідуально.
Як зберігати: краще зберігати при температурі від +6°C до +9°C.
Корисні властивості: будучи цитрусовою культурою, помело насичений аскорбіновою кислотою. Через це плоди дуже корисні для вживання в їжу в якості профілактики застудних захворювань. Фрукт містить антиоксиданти, необхідні для шкіри, які забезпечують його захист від шкідливого впливу сонячного світла. Завдяки волокнистій структурі помело особливо корисний для роботи кишківника. Як правило, при вживанні в їжу, багато хто очищує скибочки фрукту від тонкої природної плівки, якою вони покриті, через його гіркий смак, але слід зазначити, що саме в ній міститься ряд речовин, які так необхідні для нормального функціонування кишківника. Ще однією корисною особливістю плодів є їх здатність стабілізувати серцево-судинну систему. Помело рекомендований для тих, хто має надлишкову вагу і дотримується дієтичного раціону, оскільки він містить ферменти, необхідні для процесу розщеплення білків і жирів. Це те, що слугувало помело його популярності, фрукт є компонентом багатьох дієтичних меню.
Не рекомендовано вживання помело людям, які мають алергічні реакції на цитрусові групи; хворим, які страждають на запор; мають схильність до утворення відкладень в нирках.