Кількість
|
Вартість
|
||
|
Перець гіркий Кайен, Cayenne
Є багато різновидів гіркого перцю, всі вони відрізняються за формою, кольором, розміром і інтенсивністю гостроти. Як правило, червоний перець гостріший, ніж зелений перець. Чим менше і тонше чилі, тим гостріші вони. Речовина, яка надає перцю чилі пекучості, називається капсаїцин, і найбільшу кількість його можна знайти як раз в насінні і внутрішніх пластинках. Щоб зменшити гостроту, потрібно видалити насіння та пластини.
Чилі Кайенський - помірно гострий, тонкий, довгий перець. Буває зеленого (в літній період) і червоного кольору (восени).
Як смакувати: рецепти з кайенского перцю особливо популярні серед людей, які віддають перевагу пікантним стравам. Для вітчизняного споживача звично використовувати перець у м'ясних або рибних стравах.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від 0 до 2 °С.
Корисні властивості: гіркий перець допомагає у виробленні ендорфінів, які, як відомо, приглушують біль і зменшують стрес. Вони також прискорюють кровообіг, тобто, дуже позитивно впливають на кровоносну систему, запобігаючи атеросклерозу і розвитку тромбів. У невеликих кількостях гіркий перець допомагає поліпшити травлення, підвищити апетит.