Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кумкват, Кumquat
Кумкват або кінкан (він же фортунелла, японський апельсин, казковий мандарин, їжа мудреців) - це невеликий екзотичний фрукт помаранчевого або жовто-помаранчевого кольору, що нагадує мініатюрний овальний апельсин, розміром від 3 до 5 сантиметрів в довжину і від 2 до 4 сантиметрів завширшки.
Його назва походить від словосполучення кантонського діалекту "гам гват", що означає "золотий апельсин". За смаком нагадує апельсин з легкою кислинкою, їстівний повністю, з шкіркою. У природі є декілька видів кумквату, які відрізняються за формою плоду. Кумкват культивується в Китаї, Південно-Східній Азії, Японії, на Близькому Сході, в Південній Європі та південній частині США.
Як їсти кумкват?
Їдять кумкват цілим зі шкіркою, всередині плодів є кісточки, вони неїстівні. Кумкват використовують для сервірування столу, додають до фруктових салатів, роблять з них соуси, запікають з м'ясом і з рибою, варять з них варення, зацукровують і виготовляють цільно плодові цукати. Він також додається до різноманітних коктейлів.
Як зберігати кумкват?
Зберігайте кумкват в холодильнику.
Користь кумквату
Плоди кумквату містять масу корисних речовин-вітамінів і ефірних масел. Крім того, вони мають бактерицидні властивості, які використовувалися в Східній медицині з давніх часів для лікування грибкової інфекції, захворювань дихальних шляхів.