Кількість
|
Вартість
|
||
|
Насіння гарбуза очищене сире
Гарбузове насіння найбільш популярне в Мексиці і Східній Європі. Насіння гарбуза - один з інгредієнтів мексиканського соусу «молі».
Насіння вживають для «перекусу» в сирому вигляді або варять, смажать, прожарюють в духовці з додаванням цукру, кориці або солі. Теплова обробка зменшує вміст вітамінів, але не відбивається на утриманні мікроелементів.
У гарбузовому насінні міститься жирна олія (до 40%), до складу якого входять гліцериди ліноленової (до 45%), олеїнової (до 25%), пальмітинової і стеаринової (близько 30%) кислот; ефірна олія, фітостерини - кукурбітол, смолисті речовини, органічні кислоти; вітаміни С, B1 (до 0,2 мг /%); каротиноїди і каротин разом - 20 мг /%, амінокислоти.