Кількість
|
Вартість
|
||
|
Насіння льону, flax seeds
Насіння льону – досить популярний продукт, особливо в тих людей, які піклуються про збалансоване харчування, прагнуть втратити вагу і оздоровлюють свій організм. Вони мають унікальні корисні властивості.
Цей продукт має солодкий смак, нагадує кунжутне насіння. Має щільну оболонку, яку людський шлунок не здатний обробити. Тому льон частіше подрібнюють і піддають термічній обробці (не вище 40 градусів). Ідеальним варіантом буде замочити в теплій воді.
Насіння льону часто додають до трав'яних бульйонів або фруктових киселів. До речі, бульйон з льону прекрасно підійде для приготування дієтичних круп, соусів і підлив. Насіння буде надати м'який аромат і зробить страву більш ситною. Хліб з додаванням лляного насіння залишається м'яким довше, ніж звичайний.
Насіння льону має антибактеріальну, противірусну і антиоксидантну дію. Вітаміни групи В, які також присутні в насінні, прискорюють метаболізм. Знижують рівень жирового прошарку (тому рекомендується людям з ожирінням). Магній відповідає за ріст кісток і роботу серцево-судинної системи. Зокрема, контролює частоту серцевих скорочень і нормалізує артеріальний тиск. Лляне насіння є відмінним помічником при лікуванні дихальної системи, а також при захворюваннях кісткової системи. Фосфор впливає на роботу головного мозку і нервової системи, на кислотно-лужний баланс. Мідь взаємодіє з ферментами, які знаходяться в організмі, беруть участь в обміні жирів і вуглеводів.