Кількість
|
Вартість
|
||
|
Салат Ромен, Romen salad, 1 кг
Салат Ромен чи Романо відноситься до качанних підвидів салату латук. Родом він із Італії, звідти і одне із назв - «римський». Цей салат має цупкі, крупні і хрусткі листки, яскраві зовні і ніжно-зелені в середині качана. Листя соковите, має пряний горіховий смак і надає стравам яскраву ноту. Їх можна додати в суп-пюре чи овочеве соте, тоді його смак зміниться і стане схожим на спаржу. З Роменом гарно поєднуються гострі йогуртові соуси з часником чи зеленню.
Як зберігати: найкраща температура для зберігання салату повинна бути близько 0ºС. Оскільки салат містить багато води, тому щоб не втратити її, вологість зберігання повинна бути близько 98-100 відсотків. Саме тому, варто його перед зберіганням помістити в поліетиленовий пакет чи контейнер з кришкою.
Корисні властивості: Римський салат відомий людям більше п'яти тисяч років і спочатку використовувався виключно в лікувальних цілях. Харчові волокна, які містяться в складі салату здатні попереджувати хвороби сердця і кровоносних судин, а також нормалізовувати рівень гемоглобіну, тиску і зменшувати відкладення шкідливих солей, тим самим впливати на водно-сольовий баланс в організмі.