Кількість
|
Вартість
|
||
|
Помідори жовті, yellow tomatoes
Серед усього різноманіття помідорів, жовті сорти вважаються найбільш цінними для алергіків. Крім того, вони прекрасно доповнюють раціон харчування і дитяче меню.
Жовті помідори більш м'ясисті, вони мають насичений солодкий смак і низький вміст кислоти.
Наявність гілки в томатах свідчить про те, що вони були зібрані вже дозрілими.
Як смакувати: помідори активно використовують в кулінарії, додаючи їх в салати, різноманітні закуски і соуси.
Як зберігати: свіжі помідори дуже добре зберігаються в холодильнику. Покладіть їх в ящик для овочів і фруктів одним або максимум двома шарами.
Корисні властивості: у складі помідорів у великій кількості містяться цукор, клітковина, пектини, бета-каротин, вітаміни B1, B2, B5, B6, В9, C, K, H і PP, а також мінерали, необхідні людському тілу: калій, кальцій, магній, цинк, залізо, хлор і сірка, йод фосфор, фолієва кислота. За вмістом аскорбінової кислоти помідори стоять в одному ряду з цитрусовими і чорною смородиною. Перелік недуг, при яких рекомендується використовувати свіжі томати (помідори), вражає - серцево-судинні захворювання, захворювання шлунка (гастрит зі зниженою кислотністю, запор і здуття живота), анемія, високий рівень холестерину, ослаблення пам'яті, загальний занепад сил. Томати стимулюють роботу нирок, беруть участь в обмінних процесах і виводять непотрібні токсини і шлаки з організму. Крім того, м'якоть томатів - зовнішний протизапальний засіб, який знімає набряк і знижує біль при варикозному розширенні вен.