Кількість
|
Вартість
|
||
|
Миндаль сирий
Мигдаль раніше вважався дорогим продуктом і делікатесом вищої знаті, його використовували тільки обрані красуні для підтримки своєї краси і здоров'я. А сьогодні такий продукт доступний кожному і може стати альтернативою багатьом лікам, продуктам харчування та засобам для підтримки краси. Про цінні властивості було відомо арабським цілителям Середньовіччя. З давніх-давен вважається, що цей горіх приносить вдачу, здоров'я і благополуччя.
За зовнішнім виглядом горіх нагадує персикову кісточку. У його шкаралупу укладені білі з кремовим відтінком ядра, покриті тонкою шкіркою коричневого кольору. Солодкий мигдаль має приємний солодкуватий смак з пряною ноткою. Жменька мигдалю після їжі відіб'є тягу до звичного десерту.
Як смакувати: мигдаль вживають як самостійну страву, з медом, цукром або сіллю або як добавку до салатів, овочів, десертів. Часто мигдаль використовують для прикраси. Мелений мигдаль використовується як приправа в супах, соусах, гуля-ше.
Як зберігати: зберігати мигдаль найкраще в прохолодному темному приміщенні в тарі, яка забезпечує достатню вентиляцію повітря.
Корисні властивості: мигдаль часто рекомендують вживати при різних захворюваннях організму. Горіх корисний для судин і серця, тому його рекомендують для профілактики серцево-судинних захворювань. Мигдаль багатий різними корисними мікроелементами. Зокрема, кальцієм, магнієм, калієм і фосфором. У ньому міститься мононенасичені жири і холін, які допомагають печінки і центральної нервової системи залишатися в робочому стані якомога довше. Цинк зміцнює імунну систему і репродуктивна функцію. Завдяки великій кількості антиоксидантів він може служити прекрасним засобом anti-age, запобігає ранньому старінню. Мигдаль може використовуватися як допоміжний засіб при кашлі.