Кількість
|
Вартість
|
||
|
Манго Томмі Аткінс, Палмер, Mango Tommy Atkins, Palmer
Калібр 6-7, означає, що плід манго має вагу від 340г до 440г.
Це найпоширеніші сорта манго. Виведені у Флориді для комерційного експорту. Найкраще підходять для використання в харчовій промисловості.
Колір плодів може бути зеленим, жовто-помаранчевим з глибоким темно-червоним рум'янцем, темно-червоні. Смак помірно-солодкий. М'якоть жовтого кольору, досить щільна та соковита, має волокнисту структуру.
Як зберігати манго?
Рекомендується зберігати манго в холодильнику. Але якщо манго недостатньо м'яке, залиште його поза холодильником, при температурі 18-22° С на 2-3 дні, так манго швидше дозріє і стане м'якше. Ви завжди можете дізнатися у наших менеджерів ступінь зрілості (м'якості) плоду манго.
Користь манго
В складі манго: бета-каротин, вітаміни групи В (В1, В2, В5, В6, В9), А, С, D, а також потрібні мінеральні речовини: калій, кальцій, цинк, марганець, залізо, фосфор. Манго багатий клітковиною і пектином. Сахароза, органічні кислоти і мангустін ставлять манго в ряд корисних продуктів, що зміцнюють захисні функції організму і є потужними антиоксидантами. Манго має жарознижувальну властивість, сприяє запобіганню виникнення і розвитку злоякісних пухлин, особливо в органах малого тазу та сечостатевої системи. Манго можна вважати натуральним антидепресантом, адже плід сприяє зняттю нервової напруги, позбавлення від стресу і підвищення настрою, а також манго є визнаним афродизіаком, чинним на партнерів обох статей.
Манго є досить сильним алергеном, причому іноді алергічні реакції трапляються при контакті шкіри з шкіркою плоду. Незрілі плоди, спожиті у великій кількості, викликають розлад шлунку та сильні коліки. Надмірне вживання стиглих плодів може призвести до виникнення запорів і лихоманки. Не рекомендується поєднувати манго з алкоголем.