Кількість
|
Вартість
|
||
|
Цибуля-порей, Leek
У цибулі-порей головне - це стебло, а не головка. І навіть не все стебло, а переважно біла його частина - сама ніжна і делікатна. Порей може бути соло, акомпанувати і навіть бути повністю непомітним у страві. Тим не менше, завжди грає значну роль, де б він не з'явився, і в якій би якості він не виступав. Сама ніжна частина порею - біле стебло, що росте під землею. Найчастіше в страву йде тільки воно, а темно-зелені частини, починаючи практично відразу після розгалуження, зрізають. Оскільки він глибоко в землі, його слід ретельно мити. Краще навіть попередньо замочити.
Біла ніжна ніжка характеризується приємним слабогострим смаком (більш тонким, ніж у ріпчастої цибулі).
Як поїсти: цибулини порея з вибіленим стеблом застосовують в свіжому вигляді, відвареному (тушкованому) виді як гарнір до м'ясних і рибних страв, приправи для супів. Використовується для приготування салатів і різних соусів.
Як зберігати: необхідно зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: достатня кількість калію, магнію, заліза, фосфору і кальцію в цьому зеленому овочеві покращують обмінні процеси і загальне самопочуття. Він містить ефірні масла, які стимулюють вивільнення шлункового соку, не подразнюючи органи травлення взагалі. Корисні властивості цибулі-порей також можуть включати його сечогінний і жовчний ефект. А ще він гарно очищає наш організм - очищує кров, покращує функцію дихальної системи і печінки, допомагає боротися з хворобами носоглотки.