Кількість
|
Вартість
|
||
|
Куруба, бананова маракуя, curuba, banana passionfruit
Середня вага плоду 100-110г.
Куруба відноситься до сімейства пасіфлорових і є родичкою маракуї, пешн фрута та гранаділи. Це невеликі продовгуваті плоди довжиною близько 12 см і шириной 3-4 см. М'яка шкірка куруби вкрита маленькими і ніжними ворсинками, що робить її дуже приємною на дотик. Колір шкірки буває різних відтінків: від темно-зеленого до жовтого.
Всередині куруби знаходяться маленькі темні насінини в ніжній, желеподібній оболонці помаранчевого кольору. М'якоть має незвичайно приємний аромат, схожий на аромат маракуї. За смаком куруба нагадує щось среднє між маракуєю та гранаділлою. Тобто не така кисла як маракуя, але й не така солодка як гранаділла.
Як смакувати: розріжте плід повздовж навпіл й смакуйте м'якоть ложкою. Шкурка плоду неїстівна.
Як зберігати: рекомендується зберігати в холодильнику.
Корисні властивості: у цьому фрукті міститься багато вітамінів: вітамін А, що робить шкіру красивою, вітамін С, що зміцнює імунітет та допомагає одужувати від хвором, а також вітаміни групи В, що укріплюють волосся і сприятливо впливають на нервову систему. Куруба позитивно впливає на травну систему: вона покращує травлення та позбавляє від хвороб, а також допомагає при гастритах на виразках. Окрім того, цей фрукт при регулярному вживанні дозволяє привести до ладу нервову систему. Так, сон неодмінно покращиться, безсоння припиняться. Також вас не будуть непокоїти неврози та депресії, а в стресових ситуаціях ви зможете зберігати холоднокровність та самовладання. Крім усього іншого, якщо вас мучить спрага, то, з'ївши соковитий плід куруби з освіжаючим смаком, ви зможете цю спрагу вгамувати. Та й підкріпитися цим фруктом можна непогано.