Кількість
|
Вартість
|
||
|
Корінь Пастернака, Root Pasternak
1 ящик - 5 кг
Пастернак є овочевою культурою. Корінь цієї рослини активно використовується в приготуванні їжі, так само, як корінь петрушки і селера. Коренеплоди пастернака мають солодкий смак і приємний, злегка пряний запах.
Як смакувати: використовують в свіжожу вигляді для приготуванні салатів, з них готують супи, другі страви, гарніри, а нарізані і підсушені коренеплоди використовуються в якості приправи. Пастернак широко використовується в консервній промисловості, будучи невід'ємною частиною сухих рослинних сумішей, а також використовується як складова у косервуванні та засолення овочів. Листя пастернака підходять для їжі в якості приправи для салатів і в другі страви тільки в молодому віці. Ароматичність пастернака надають ефірні масла, які знаходяться в листках, коренеплодах, насінні.
Як зберігати: зберігти пастернак необхідно в сухому темному приміщенні при температурі трохи вище нуля.
Корисні властивості: пастернак містить жири, крохмал, моно- та дісахариди, харчові волокна, органічні кислоти. Природний комплекс вітамінів, макро-і мікроелементів, що міститься в ньому, близький за своїм складом до комплексу вітамінів в листках шпинату, але трохи менший за кількістю. Коренеплоди мають відносно високий вміст вуглеводів і білків, що робить їх більш поживнішими, ніж шпинат. Пастернак може використовуватися як дієтичний продукт, що збуджує апетит і благотворно впливає на процес травлення та засвоєння їжі. Він має легкий сечогінний ефект, тому його варто включити в раціон при захворюванях, що супроводжуються затримкою рідини в організмі. Ефірне масло, що міститься в коренеплодах, підсилює статевий потяг. Пастернак зміцнює кровоносні судини. Настій з коренеплодів має знеболюючу і спазмолітичну дію в сечокам'яній хворобі і захворюваннях нирок, має тонізуючі властивості і використовується при загальному занепаді сил, весняних нездужаннях, після важких захворювань.