Кількість
|
Вартість
|
||
|
Куркума, Tурмерік, Turmeric
Орієнтовна вага 1 ящика 2кг
Куркума - рослина сімейства імбиру. Коріння і стебла багатьох видів цього роду містять ефірні масла і жовті барвники (куркумін) і культивується в якості спецій і лікарських рослин.
Зазвичай куркума, використовується як більш недорогий замінник шафрану, який забарвлює страву у приємний м'який жовтий колір. Це особливо важливо в комерційних каррі-сумішах, де певний колір, що характеризує приправи, повинен зберігатися. Куркума також дає колір для багатьох інших сумішей або приправ, наприклад, гірчичному соусові. Також відомим є використання турмеріка в якості підфарбовування сиру, йогурту, картоплі та кукурудзяних чіпсів, печива, салатних заправок і маргарину.
Тим не менш, куркума використовується не тільки як барвник, але і як повноцінна спеція.
Варто відзначити, що куркума і шафран абсолютно різні спеції. Куркума - це кореневище трав'янистої рослини, і шафран - висушені частини квітів крокуса. І незважаючи на те, що куркума набагато дешевше, ніж шафран, вона має досить багато корисних властивостей.
Як зберігати: для куркуми руйнівними є сонячні промені, які знищують корисні якості спецій. Тому необхідно зберігати спеції в затемненому місці, уникаючи вологи. Бажано для спецій скляну банку або контейнер з герметичною кришкою.
Корисні властивості: турмерік - природний антибіотик. Він називається "ліками від майже всіх хвороб". Хороший стимулюючий, зміцнюючий і знеболюючий засіб. Особливо гарно діє на ослаблений стан завдяки високому вмісту кальцію, заліза і фосфору.