Кількість
|
Вартість
|
||
|
Полуниця Греція
Плоди полуниці - це невеликі конічні яскраво-червоні ягоди, густо покриті дрібними кісточками. Середня вага плодів близько 35-40 г.
За зовнішнім виглядом: насичений червоний колір з привабливою глянцевою поверхнею. М'якоть щільна, соковита, ніжної консистенції. Смак насичений, солодкий з легкою кислинкою. За смаковими якостями є одним з кращих сортів.
Як смакувати: використовується як окремий десерт або подається з морозивом, вершками, йогуртом, вафлями, млинцями. Полуниця також популярна в шоколаді, а вдома люди зазвичай їдять полуницю з цукром. З цих ягід нерідко роблять наповнювачі для пирогів, пиріжків і тортів. Крім того, у нас популярні напої на основі полуниці (соки, лимонади, смузі, коктейлі).
Як зберігати: полуниця має короткий термін придатності, це ніжна ягода, що швидко псується. Ягоди будуть залишатися свіжими, якщо будете зберігати їх не більше, ніж на тиждень в холодному місці, оптимальна температура зберігання полуниці від 0 до +2ºC.
Корисні властивості: полуниця вважається однією з кращих цілющих ягід, так як містить багато вітаміну С (стільки ж і апельсин), фолієвої кислоти, калію, марганцю. Володіє потужним протизапальним і антимікробним ефектом. Тому у випадку з хворобою шлунку її призначають як лікарський препарат. Антимікробні властивості полуниці використовуються для лікування запальних захворювань насоглотки і усувають неприємний запах з рота. Полуниця перешкоджає розвитку вірусу грипу. Наявність йоду в її складі компенсує його відсутність в щоденній їжі і питній воді. Полуниця має цукропонижувальну дію. Тому її включають в раціон хворих на цукровий діабет. Прийом на порожній шлунок 4-6 столових ложок свіжого полуничного соку допомагає з жовчокам'яними захворюваннями. Полуниця є природним сечогінним засобом і має заспокійливу дію на печінку. Тому при ревматизмі і захворюванні печінки рекомендується застосовувати полуничний раціон.
Полуниця є сильним алергеном. Людям, схильних до алергії, необхідно зменшити її споживання або запивати її будь-яким кисло-молочним продуктом. Полуниця також не підходить при підвищеному рівню шлункового соку, довготривалих шлункових і печінкових коліках і апендициту, дітям молодшого віку та вагітним жінкам.