Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кіноа червона
Кіноа червона - це псевдозлакова культура, її ще називають крупою андських індіанців. Її зернятка нагадують гречану крупу.
Як смакувати: незважаючи на те, що це не зернова культура, використовують насіння кіноа саме як зерно. Розварені насіння кіноа стають майже прозорими і збільшуються рази в чотири. Причому готувати кіноа дуже легко і швидко: всього 15 хвилин варіння в солоній воді, і розсипчастий гарнір готовий. У вареному вигляді насіння кіноа володіють ніжним присмаком горіхів і приємною зернистою структурою. А пророщування насіння кіноа займає взагалі 2-3 години. Кіноа відмінно підходить для різних салатів і начинок, а також повноцінно замінює рис в плові і булгур. Як будь-яка здорова їжа, кіноа останнім часом набуває величезну популярність.
Червона кіноа менше розварюється, зберігає форму і колір, має привабливий екзотичний вид. Зерна трохи крупніше білої кіноа.
Як зберігати: краще помістити продукт в скляну чи керамічну банку з кришкою.
Корисні властивості: дві дуже важливих переваги кіноа - високий вміст білка і абсолютна відсутність глютену. Це робить кіноа незамінним продуктом для веганів і тих, хто не переносить клейковину. Кіноа також буде корисна людям з цукровим діабетом, хворобами серцево-судинної системи або зайвою вагою.