Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кабачки, Zucchini
Кабачки — улюблений овоч середземноморської кухні.
Як смакують: їх тушкують, смажать, маринують, засолюють, роблять з них тушковане овочеве рагу і ікру. У південних країнах із кабачків готують навіть компоти і морси, додаючи до них кисло-солодкі ягоди. Це прекрасний легкий гарнір до важких м'ясних страв, вони полегшують перетравлення їжі і не дозволяють відкладатись надлишковим жирам.
Як зберігати: хоча стандартна температура холодильника підходить для кабачків, висока вологість може викликати гниття і утворення цвілі. Щоб уникнути цього, складіть кабачки в паперовий пакет. Зробіть невеликі вентиляційні отвори для вентиляції.
Корисні властивості: молоді кабачки мають різноманітний і багатий хімічний склад. М'якоть містить клітковину, каротин, білки і вуглеводи, аскорбінову кислоту, пектин, вітаміни групи В, кальцій, магній, калій, залізо. Кабачки містять так званий клітинний сік - природна рідина, з якої вони складаються майже на 95%. Ця рідина легко засвоюється, живить організм і не призводить до збільшення ваги. В цілому, кабачки рекомендується використовувати в дієтичному, а також в дитячому харчуванні, завдяки низькій калорійності - тільки 23 кКал на 100 грам продукту.
Кабачки корисні завдяки великому вмісту клітковини, вітамінів і цінних речовин, здатності не втрачати свої природні корисні властивості в термічній обробці і довгостроковому зберіганні. Кабачки видаляють зайву рідину з організму, що корисно для нирок і сечовивідних шляхів. Вони здатні в рекордний час очистити організм і відновити водний баланс після отруєння токсинами. Вивантажують печінку і жовчний міхур, полегшують симптоми коліту і холециститу. Показано при застої жовчі і дексінезії жовчовивідних шляхів.