Кількість
|
Вартість
|
||
|
Родзинки чорні
Родзинками називаються висушені природнім способом або за допомогою спеціальних приладів ягоди винограду. Родзинки належать до сухофруктів, є одним з найдоступніших видів. На відміну від інших сухофруктів, в які при висушуванні іноді додають підсолоджувачі, родзинки виготовляють і упаковують без додавання цукру.
Як смакувати: родзинки слід помити. Замочити півчашки родзинок в теплій воді на 15 хвилин, потім прополоскати. Родзинки - самодостатній продукт, і одна жменька цілком може послужити перекусом. У кулінарії родзинки знаходиться на помітних позиціях. Широке застосування знайшов цей сухофрукт в випічці та кондитерських виробах. Родзинками без кісточок традиційно присмачують булочки, кекси, печиво, пряники, паски, морозиво, тістечка і торти, його додають в шоколад, цукерки, а також в салати і каші, сир, сирну пасту і сирки. З сушених ягід винограду роблять компоти, домашні вина і квас.
Як зберігати: зберігати родзинки необхідно в темному, сухому, вентильованому місці з температурою від 10 до 20 °С. Для зберігання родзинок можна використовувати скляні та металеві ємності, мішечки з натуральної тканини, спеціальні пластикові контейнери для продуктів, які закриваються, паперові пакети.
Корисні властивості: особливістю родзинки є те, що вони не тільки не втрачають корисних властивостей свіжого винограду, а й умножують їх в кілька разів. Родзинки багаті на вітаміни, мікроелементи і мінерали, які надають цілющого впливу на організм в цілому, тому їх дійсно варто їсти кожен день. Родзинки корисні для головного мозку. Саме центральна нервова система є головним споживачем вуглеводів родзинки. Цей сухофрукт сприяє швидкості реакції і мислення. Через це властивості його часто рекомендують студентам в період підготовки до іспитів.