Кількість
|
Вартість
|
||
|
Аббат Фетель, Аbbat Fettel
Груша Аббат (Аббат Фетель) - класичний осінній сорт груші, названий на честь французького монаха, який шляхом старанної селекції вивів цей чудовий сорт у XV столітті. Відмінною рисою цієї груші є продовгувата форма, зелена або жовтувата шкірка (трохи шорохувата), із сонячної сторони буває невеликий рожевий рум'янець. М'якоть біло-кремова, дуже запашна, ніжна, тануча, соковита, дуже солодка з пряним присмаком.
Як зберігати грушу Аббат?
Оптимальна температура зберігання груші в холодильнику - це температура від 1 до 5 ºС. Бажано груші ставити на полицю, де зберігаються тільки фрукти і немає інших продуктів.
Користь груші Аббат
Плоди груші містять цукор, органічні кислоти, ферменти, дубильні речовини, клітковину, азотисті речовини, золу і пектинові речовини, велику кількість вітамінів - А, B1, C, P, PP. У загальному вмісті цукру груша поступається яблуку, але в ній менше кислот, тому вона здається солодшою. Плід складається з цінних пектинових речовин і фітонцидів. Груші мають багато фолієвої кислоти, що важливо для дітей, вагітним жінкам і тих, хто стурбований проблемою утворення крові.
Груші вважаються досить легкими для перетравлювання і гіпоалергенним продуктом. Як доведено в експериментальних дослідженнях, фітонутрієнти груші мають здатність збільшувати сприйнятливість клітинами інсулін, сприяючи тим самим профілактиці та лікуванню цукрового діабету 2 типу. Харчові волокна груші не тільки сприятливо впливають на моторику кишківника, але і запобігають всмоктуванню холестерину.
Як народна, так і офіційна медицина рекомендують використовувати груші у величезній кількості випадків. Але перш за все, відзначимо, що плоди груші слід вживати правильно: їх їдять на порожній шлунок і запивають водою. Також їх не варто закушувати м'ясом і 'їсти їх за півгодини після закінчення трапези. Не забувайте, що лікувальні властивості мають тільки дозрілі, ароматні, соковиті, ніжні в консистенції плоди.