Кількість
|
Вартість
|
||
|
Горошок молодий, Young peas
Молодий зелений горошок, в якому горох ще не розвинувся до повноцінного плоду, можна з'їсти цілим, разом із шкірою, яка в цей момент майже смачніше гороху, адже вона дуже солодка, соковита і ніжна.
Як смакувати: його можна їсти сирим, на пару, тушкувати, смажити, але будь-яка термічна обробка не повинно бути більше трьох хвилин, тому що молодий горох дуже ніжний. Свіжий, молодий горошок додають до супів, салатів, вінегретів, рагу, овочевих пирогів і використовують як закуску до м'ясних страв.
Як зберігати: необхідно зберігати при температурі від 5 до 25 °C до 7 днів.
Корисні властивості: горох багатий білком, вітамінами, антиоксидантами і багатьма корисними мінералами. Про корисні властивості гороху відомо вже давно - ще Гіппократ використовував його як допоміжний засіб при лікуванні ожиріння, анемії, зобу і захворювань серцево-судинної системи.
Зелений горошок корисний при атеросклерозі, гіпертонії, діабеті, хронічному гастриті і виразках, ожирінні. Відомо, що горошок блокує постачання в організм токсинів і радіонуклідів, і завдяки великій кількості речовин з антиоксидантними властивостями, його регулярне вживання знижує ймовірність виникнення онкологічних захворювань, інфаркту і уповільнює процес старіння.