Кількість
|
Вартість
|
||
|
Фундук сирий, лысний горіх, raw hazelnuts
Фундук - це лісовий горіх, плоди ліщини великої.
Один з найпопулярніших горіхів - його люблять за ніжний солодкуватий смак і приємний аромат, він дуже поживний і корисний, здатний тамувати відчуття голоду і насичувати організм необхідними речовинами.
Як смакувати: в кулінарії фундук найчастіше використовується в приготуванні солодких страв, випічки, десертів. Також його додають в салати, соуси, до деяких м'ясних та овочевих страв.
Як зберігати: зберігати горіхи найкраще в прохолодному темному приміщенні в тарі, яка забезпечує достатню вентиляцію повітря.
Склад та корисні властивості фундука: корисних властивостей фундук має стільки, що легше сказати, що в ньому немає. Він містить всі необхідні амінокислоти, вітаміни всіх груп (А, В, С, РР тощо). Містить величезну кількість мінералів, таких як фосфор, сірка, марганець, йод, хлор, кобальт, калій, магній, фтор, цинк, мідь, натрій, залізо. Причому заліза в ньому більше, ніж у м'ясі. Ядра - сховище біологічно активних речовин.