Кількість
|
Вартість
|
||
|
Авокадо 14-16, avocado 14-16
Цифри 14 і 16 - це позначка калібру, розміру авокадо. Мається на увазі, що один плід має вагу від 270г до 320г.
*Ступінь зрілості (м`якості), вагу, сорт авокадо можна дізнатись у наших менеджерів.
Роблячи заказ на це авокадо, ви замовляєте авокадо сортів Фуерте або Пінкертон (залежить від сезону і наявності на складі).
Сорт Фуерте можна впізнати по гладкій, глянцевій, світло-зеленій шкірці. М`якоть зрілого авокадо має кремову структуру і легкий, м`який смак.
Сорт Пінкертон має темно-зелену і злегка нерівну, горбисту шкірку. М`якоть світло-зеленого кольору має кремову структуру та багатий, насичений смак.
Взагалі, в світі зустрічається близько 400 сортів авокадо, вони розрізняються за формою (округлі, грушовидні чи довгасті), розмірами (від невеликих, розміром зі сливу, до величезних, вагою до кілограма) і смаком плодів. Різним може бути і колір шкірки: від світло-зеленого до чорного і темно-фіолетового. В більшості випадків авокадо або лишається зеленим в процесі дозрівання, або змінює зелений колір на темно-зелений, а, інколи, навіть чорний.
Як їсти авокадо?
Щоб скуштувати авокадо, потрібно розрізати його по кругу, продавлюючи ніж до кісточки, відділити половинки одна від одної, а кісточку видалити. Щоб м`якоть розрізаного плоду не темнішала, збризніть її соком цитрусових - найкраще всього підійде сік лайма.
Як зберігати авокадо?
Якщо вас влаштовує ступінь зрілості авокадо, то зберігати його краще в холодильнику за температури близько 6°С. Якщо авокадо недостатньо м`яке, залиште його в приміщенні, за температури 18-22°С на 2-3 дні. Так авокадо дозріє швидше та стане м`якішим.
Користь авокадо.
Корисно з'їдати по 1 авокадо два рази в тиждень, взимку - три рази в тиждень (якщо немає проблем із зайвою вагою).
♦ Авокадо багате мононенасиченими жирними кислотами, корисними для серця. Більшу частину жиру в авокадо становить олеїнова кислота, яка знижує запалення.
♦ У авокадо багато клітковини, яка сприяє схудненню.
♦ Вживання авокадо може знизити рівень холестерину і тригліцеридів.
♦ У авокадо більше калію, ніж в бананах. У 100 грамах міститься 14% рекомендованої добової норми, в порівнянні з 10% в бананах. Калій допомагає зі зниженням артеріального тиску, яке є основним фактором ризику серцевих нападів, інсультів і ниркової недостатності.
♦ Авокадо багате потужними антиоксидантами, які можуть захистити ваші очі. Авокадо не тільки збільшує абсорбцію антиоксидантів з інших продуктів, але і сам по собі багатий антиоксидантами. Сюди входять каротиноїди лютеїн і зеаксантин, які неймовірно важливі для здоров'я очей.
♦ Екстракт авокадо може полегшити симптоми артриту.
♦ Авокадо має протимікробну дію.