Кількість
|
Вартість
|
||
|
Артишок, Аrtichoke
Калібр і вагу плоду уточнюйте у менеджера. Середня вага одної штуки 300-350г.
Артишок - це брунька рослини Сinara scolymis, близький родич чортополоху. Він цінується за чудовий смак і дієтичні властивості.
Фіолетовий артишок відрізняється за кольором і невеликими розмірами. Малі фіолетові артишоки в даний час цінуються більше, ніж зелені артишоки.
Як смакувати: дуже молоді артишоки їдять цілком, середнього віку суцвіття можуть консервувати або маринувати. А великі артишоки використовуються частково, вирізаючи нижню частину, верхню і видаливши ядро. Артишоки, які вже відкрились, стають практично непридатними для використання. З маринованих, консервованих або сирих артишоків готують всілякі салати. У відвареному вигляді артишоки використовують як гарнір або вживають як самостійну страву. Разом з цим артишоки додають в хліб, десерти, пироги, пасту, піцу та інші страви.
Як зберігати: оптимальна температура зберігання артишоку від 0 до 1 °C.
Корисні властивості: артишоки, як відомо, виводять з організму токсини і «поганий» холестерин, що сприяє поліпшенню роботи печінки і нормалізації обміну речовин. Також цей овоч корисний при атеросклерозі, гіпертонії і підвищенній кислотності. Відвар з артишокового листя використовують при захворюваннях жовчних шляхів і печінки.