Кількість
|
Вартість
|
||
|
Кавун, Watermelon
Батьківщиною кавуна є Південна Африка. Як правило, вважається, що кавун - це ягода, але насправді це плід тиквина, схожий за структурою з ягодою. Плід кавуна може бути за формою кулі, овальним, сплощеним і навіть кубічним. Колір шкірки може бути від білого до темно-зеленого, малюнки на шкірці - у вигляді смуг, сітки, плям. М'якоть кавуна може бути рожевою, малиновою, червоною, білою, жовтою.
Як зберігати: зберігання кавунів повинно проходити в темному, добре провітрюваному приміщенні, де температура тримається на рівні +2°С - +8°С. Розрізаний кавун слід зберігати тільки в прохолоді: зазвичай в холодильнику.
Корисні властивості: кавун є найкращим помічником в запобіганні серцево-судинних і онкологічних захворювань. Він має дуже велику кількість мікроелементів і вітамінів. Хоча кавун складається майже з однієї води, він є хорошим джерелом клітковини рослинного походження, завдяки якій кишковий тракт людина очищується від шлаків і солей. Лікарі рекомендують їсти кавун також людям, які захворіли гепатитом. Якщо включити кавун в раціон, він буде слугувати як профілактика утворення каменів або піску в нирках. Магній допоможе збалансувати артеріальний тиск і нормалізувати рівень холестерину в крові. Наявність заліза в м'якоті кавуна бере участь в активному кровотворенні.
Кавун - один з небагатьох делікатесів, якими можуть побалувати себе діабетики. Тим не менш, його прийом має бути обмеженим. На день вони можуть вживати до 1 кг кавуна, розділяючи прийом на 3-4 рази (150-200 грам).