Кількість
|
Вартість
|
||
|
Урюк натуральний сушений абрикос з кісточкою
Урюк - це сушений плід абрикосового дерева. Від кураги він відрізняється тим, що сушиться прямо на дереві, плоди не зривають, а залишають дозрівати до тих пір, поки з них не вийде вся рідина. Завдяки цьому способу сушений урюк зберігає всі вітаміни і корисні властивості абрикоса.
Як смакувати: урюк - це відмінний перекус.Традиційне використання урюка - приготування компотів, настоянок і наливок, де аромат і смак сухих абрикосів розкривається найкращим чином. Сухий урюк перед вживанням потрібно вимочити в воді, після цього його можна додавати в салати, плов, закуски і десерти.
Як зберігати: зберігати потрібно в закритій скляній або керамічної ємності в прохолодному місці або холодильнику, де продукт не втратить своїх корисних властивостей.
Корисні властивості: в складі урюка багато бета-каротину, який попереджає розвиток злоякісних пухлин і калію, необхідного для нормального функціонування серцево-судинної системи і виведення зайвої рідини з організму (calorizator). Урюк містить клітковину, нормалізує метаболічні процеси і рослинне залізо, яке засвоюється не так швидко, як тваринне, але має ті ж якості.